MONSTRUM IZ ŠAPCA Ubio medicinsku sestru na pauzi, a onda seo u čekaonicu dok je ona umirala

2430b5666c392b38626deb3c7cba4cda
U prostorijama Medicine rada u Šapcu pacijent Vukašin Vilotić napao je i ubio medicinsku sestru Ljubinku Popović (55) danas, nešto posle 10 časova.Naoružan nožem, Vilotić je medicinsku sestru napao na prijemnom odeljenju Medicine rada. On je došao da mu se prepišu lekovi i ušao je u ordinaciju gde je ona primala knjižice.
Kako saznajemo, u toku je bila pauza, a Ljubinka je stajala na prijemu. Vilotić je ušao, ubo je u vrat kuhinjskim nožem, a nakon toga izašao i mirno rekao: „Ja sam to uradio, ja sam bolestan.“
Ljubinku je našla servirka, koja je zatekla na podu prijemnog odeljenja u lokvi krvi. Kada je počela da vrišti, ostalo osoblje se okupilo, a Vilotić je ostao mirno da sedi u čekaonici.
Inače, Vilotić je bivši zatvorenik, a nije bio agresivan prema ostalima u prostorijama Medicine rada. U zatvoru je bio zbog saobraćajke
Još se utvrđuje kako je tačno došlo do napada, a zna se da je ubo kuhinjskim nožem nožem u vrat i presekao krvne sudove.
Nije bilo šanse da napadnuta sestra preživi, jer joj je presečen krvni sud, iako su je kolege odmah prebacile na urgentni prijem.
Medicinska sestra je u kritičnom stanju prebačena je bolnicu, nakon čega je preminula. Pacijent je uhapšen.
Predstavnici Ministarstva zdravlja i Lekarske komore Srbije osudili su danas napad u kome je ubijena medicinska sestra u Šapcu, a najavljeno je da će do kraja nedelje biti formirana komisija koja će raditi na svim slučajevima napada.
IZVOR:
http://www.blic.rs/vesti/hronika/monstrum-iz-sapca-ubio-medicinsku-sestru-na-pauzi-a-onda-seo-u-cekaonicu-dok-je-ona/ngx4txg