Настављају се појачане контроле саобраћаја

Први део јануарских празника је завршен. Иако нису забележени екстремни случајеви алкохолисања, предстоје божићни празници и јануарске славе због чега ће саобраћајна полиција наставити појачане контроле и наредних дана.Према прелиминарној статистици, забележено је око 10.000 саобраћајних прекршаја међу којима су најчешћи невезивање сигурносног појаса, неприлагођена брзина и вожња у алкохолисаном стању.
„Нисмо забележили екстремне случајеве алкохолисаности. Око 500 возача је искључено из саобраћаја, од којих је 100 задржано на трежњењу“, рекао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.
Када је реч о статистици са којом смо завршили 2016, Раденковић каже да је она у благом погоршању када је реч о броју прекршаја.
„Бележимо благо погоршање, у саобраћају су погинуле 603 особе, забележено је око милион прекршаја, а највећи број прекршаја је неприлагођена брзина и некоришћење сигурносних појасева“, рекао је Раденковић.
Сваког јануара саобраћајна полиција спроводи појачану контролу због новогодишњих и божићних празника, али и због великог броја слава.
„И у наредним данима контролисаћемо брзину, алкохолисаност и употребу појаса, али и обавезне зимске опреме за возило“, рекао је Раденковић.
Ова, 2017. је година у којој нас очекују и строже казне за прекршаје у саобраћају. Неке ће бити удвостручене, неки прекршаји, попут вожње детета без седишта, неће се толерисати.
„Измене и допуне су у процедури а доношење нових правила очекујемо половином године“, рекао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.