Nedozvoljena trgovina i krađa duvana!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu,po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici,podneli su krvičnu prijavu protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Užica,zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivični delo nedozvoljena trgovina.
Policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni,prilikom redovne saobraćajne kontrole,pronašla 960 paklica cigareta bez akciznih markica.
Po nalogu nadležnog tužilaštva biće podnete krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 20,28 i 48 godina iz okoline Šapca,zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili pet krađa i dve teške krađe.
Sumnja se da su oni tokom septembra i oktobra iz više seoskih domaćinstava registrovanih proizvođača ukrali oko 800 kilograma duvana u listu,dok su iz jednog domaćinstva odneli veću količinu goriva i jednu motornu testeru.
Policija ih je,neposredno nakon izvršenja krađe duvana,zatekla u vozilu nepripadajućih registarskih oznaka,kojim je upravljao dvadesetogodišnji muškarac,pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.