Новак наставља владавину у Паризи

novak-dokovic-pariz-foto-reuters-1446996620-780243
Ђоковић – Мари 2:0 (6:2, 6:4). Новак Ђоковић освојио трећу везану титулу на Мастерсу у Паризу. Савладао је Британца Ендија Марија и потврдио апсолутну доминацију у Светском тенису. Нашем асу било је потребно 93 минута игре да дође до новог тријумфа у граду светлости. Овим тријумфом Новак је исписао нову страницу у историји тениса. Наиме он је први тенисер који је у једној сезони освојио шест Мастерса, притом је у преостала два био у финалу.

Моћ броја један у париском финалу на својој кожи је осетио Енди Мари. Новак је контролисао меч од првог поена. Константно је притискао сервис противника и скоро у сваком сервис гему Британца наш ас је долазио до брејк прилика. С друге стране Мари је имао само једну и то у другом сети и успео да је искористи. Ипак, недовољно да се озбиљније супротстави најбољем.
Новак је сјајно ушао у меч већ у раној фази је дошао до брејка. Потом је константно притискао сервис Британца, који је давао све од себе да узврати, да се одупре налетима нашег аса. Међутим, једино што је постигао је да публика ужива у немогућим потезима, на које је, у већини ситуација, Новак имао још снажнији одговор.
Ђоковић је наставио са одличном игром и у седмом гему поново одузима сервис противнику, потом лагано осваја свој сервис и решава први сет у своју корист са убедљивих 6:2.
Наш тенисер је наставио са доминацијом и у другом сету. Поново долази до раног брејка и предности од 2:1. Међутим, Мари користи мали пад у игри Новака и успева да искористи своју прву и једину брејк шансу у мечу и врати брејк. То није пореметило Новака, одузима Британцу наредни сервис и поново има брејк предности. Потом Ђоковић рутински приводи сет и меч крају за коначних 6:4 у другом сету.