Nove stvari koje žene rade za lepotu – gde je granica?

Do sada ste viđali da žene na svoje lice i telo stavljaju svašta, od krvi pa sve do mačjeg izmeta. Objašnjenje je bilo da ne postoji ništa što ne bi uradile da bi se podmladile i ostale takve koliko god je moguće. Kozmetički tretmani su sve skuplji i sve bizarniji, ali ženama je jedino važan cilj. Evo šta je trenutno aktuelno u svetu, ali i kod nas.
Šišanje plamenom
Da biste bili lepi, ovo nikako nemojte da radite sami kod kuće. Za šišanje plamenom je potreban izuzetno iskusan frizer. Ovaj tretman je opasan, ali delotvoran za zdravlje vaše kose. Izdvajaju se mali pramenovi, koji se uvrnu, a zatim se njihovi krajevi spale plamenom sveće. Na taj način se kosa skrati, ali se sprečava i njeno cvetanje i kidanje.
Smanjivanje stopala
Ovo je jedna od najapsurdnijih intervencija kojima su se žene ikada izložile zarad lepote. Reč je o plastičnoj operaciji koja se izvodi da bi vaša stopala bila uža, a samim tim elegantnija. Žene su oduvek želele da stanu u tesne cipele, a sada imaju priliku za to.
Urinoterapija
Kao što samo ime kaže, ljudi na svoje lice nanose urin. Tretman se sastoji od prikupljanja urina, namakanje krpa u njega i zatim nanošenje tih istih krpa na lice. Kada se maska osuši lice se pere mlakom vodom. Oni koji praktikuju ovaj tretman, a postao je pravi hit u Americi, tvrde da je savršen lek protiv psorijaze, ekcema i da akne jednostavno čisti sa lica.
Manikir sa zmijskom kožom
Ovaj bizarni tretman košta 200€ , a podrazumeva aplikaciju komadića zmijske kože uzete od živih zmija. Model zmijske kože se aplikuje na nokat, a preko njega se stavlja sloj UV gela. Preko toga se nanosi lak u boji, ali gravura zmijske kože daje jedinstven dizajn.
„Vampirski“ tretman krvlju
U Srbiji ovaj tretman nudi nekoliko klinika, a procedura ne bi trebalo da je bolna, jer vam na lice nanose anestetik. „Vampirski“ tretman je posebno popularan jer se koristi vaša sopstvena krv, a ne silikoni ili kiseline. Lekar vam, nakon pregleda, uzima krv iz vene, a ona se zatim obogaćuje trombocitima i posebnom aparatu. Krv se zatim ubrizgava u kožu lica, a lekari garantuju da ovo ima rezultate baš kao i hirurški tretman lica.

Izvor: Informer