Очекује се гужва на путевима у вечерњим сатима

naplatna rampa
На путевима у Србији саобраћај је умереног интензитета и пошто се завршавају првомајски празници, очекује се повећан број возила у поподневним и вечерњим сатима, саопштио је Ауто мото савез Србије.

На гранични прелазима уобичајено је време задржавања од 15 до 30 минута, а због првомајских празника интезивиран је рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила на путевима у Републици, преноси Танјуг.
На делу аутопута између Врчина и петље Мали Пожеревац измењен је режим саобраћаја у смеру Ниш-Београд и саобраћај се нормална одвија брзом траком.
Изводе се радови на санацији коловоза код петље Добановци, у смеру Београд-Шид, а радови се изводе у возној и зауставној траци и биће обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
Због радова на рехабилитацији дела аутопута на деоници Мали Пожаревац-Раља, у зони петљи Водањ и Колари, на снази је измена режима саобраћаја, а сутра почињу радови на на возној траци, па ће за саобраћај бити затворена десна страна аутопута Београд-Ниш и саобраћај ће се преусмеравати привременом саобраћајном сигнализацијом у претицајну траку леве стране на смер аутопута.
У време ових радова биће затворено искључење са аутопута на петљу Колари, због чега се саобраћај усмерава на петљу Раља.
На делу ауто-пута од Ниш-Лесковац-Врање, у непосредној близини моста на Јужној Морави у близини насеља Џеп у смеру ка Врању, саобраћај је преусмерен на леву траку ауто-пута и обавља се уз семафорску сигнализацију.
Због радова на рехабилитацији моста преко реке Белице, на аутопуту на деоници између Баточине и Јагодине, у смеру Ниш-Београд возаче очекује измењен режим сабраћаја и радови се изводијају у левој коловозној траци ауто-пута у смеру Ниш-Београд, док ће се на десној коловозној траци у зони моста саобраћај обављати двосмерно.
На делу ауто-пут Београд – Ниш код Алексинацког Бујмира због клизишта је затворен смер пута ка Нишу и саобраћај се у дужини од око 700 метара обавља двосмерно страном ауто пута ка Нишу.
Због изградње Коридора 10 на делу ауто-пута код Грделице, саобраћај је усмерен на новоизграђену деоницу паралелног пута који води до Сарајевског моста на Јужној Морави.
На деоници Коридора 10 Владичин Хан-Врање, између Полома и Превалца, саобраћај је преусмерен на новоизграђену привремену саобраћајницу која је паралелна са ауто-путем, а деоници код места Грамађе, актуелна је девијација у дужини од око осам километара и саобраћај се на овом делу преусмерава кроз насељено место.