Oдржана је последња у низу едукативних радионица пилот пројекта „Принципи реаговања у случајевима елементарних непогода и других несрећа – Oпштина Богатић”

У просторијама Општине Богатић одржана је последња у низу едукативних радионица пилот пројекта „Принципи реаговања у случајевима елементарних непогода и других несрећа – Oпштина Богатић”, 25.01.2017. (среда) са почетком од 12 часова у „Малој сали“.
Наведени пилот пројекат представља део сарадње Општине Богатић у међународном концепту „Cressida – Изградња капацитета локалних заједница за одрживи развој у међународним сливним подручјима река Дрине (БиХ, Србија и Црна Гора) и Дрим (Албанија, Косово и Македонија)“ који спроводи Регионални центар за заштиту животне средине за Централну и Источну Европу (REC).
Пројекат „Cressida“ има за циљ да пружи подршку локалним заједницама које се налазе у сливовима Дрине и Дрима, релевантним државним институцијама и пословном сектору да ефиксаније спроводе своје локалне стратегије и планове везане за одрживи развој.
Пројекат је финансиран од стране Америчке агенције за заштиту животне средине (United States Environmental Protection Agency).
Предавачи у оквиру радионице били су :
1. Тања Јуришић – одговорно лице за пројекат „Cressida“ испред Општине Богатић
2. Ивица Радановић – регионални координатор удружења „Уније еколога Подриње-Шабац“ (UNECO)
3. Mирољуб Станић – начелник штаба за ванредне ситуације Општине Богатић
4. Снежана Дамњановић – стручни сарадник /члан „UNECO“

Радионице су одржане у свих 14 месних заједница на територији Општине Богатић, а циљна групација ка којој су биле оријентисане су лица релевантних установа и организација укључених у процедуре ванредних околности. Спроведене су током месеца децембра и јануара.
Bogatic 2Poster