Појачана контрола возача бицикала, мопеда и мотоцикала…

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова у Шапцу у наредном периоду појачаће контролу свих учесника у саобраћају, а нарочито возача бицикала, мопеда и мотоцикала.
Aнализом стања безбедности саобраћаја на подручју Полицијске управе у Шапцу, уочено је да су возачи бицикала једна од најугроженијих категорија у саобраћају.
У циљу спречавања саобраћајних незгода, апелујемо на бициклисте да користе површине које су за њих намењене, да избегавају нагле и непредвидиве промене правца током вожње, као и да нарочито ноћу буду што уочљивији.
Поред возача бицикала, повећан је број возача мопеда и мотоцикала у саобраћају. С обзиром на техничке карактеристике мопеда и мотоцикала, саобраћајне незгоде у којима ови возачи учествују могу имати најтеже последице.
Апелујемо на возаче мопеда и мотоцикала да користе заштитне кациге, јер на тај начин могу допринети већем степену своје безбедности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>