Prvi dan učešća na 5. Slovenskom međunarodnom ekonomskom forumu

Prvog dana, 24.avgusta, posete delegacije Mačvanskog upravnog okruga Brjanskoj guberniji, koju predvodi načelnik Okruga, g-din Dragoslav Milanović, a u kojoj učestvuje i predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac, u Gradskoj kući upriličen je prijem za našu delegaciju čiji je domaćin bio gradonačlenik grada Brjanska, g-din Aleksandar Anatolijevič Hlimankov sa saradnicima. On je našoj delegaciji poželeo dobrodošlicu i uspešan nastup na 5. Slovenskom međunarodnom ekonomskom forumu, koji se održava od 25. do 27.08.2016.godine i upoznao goste sa slavnom istorijom svoga grada, dugom preko hiljadu godina.Grad Brjansk 17. septembra obeležava 1031.rođendan.
Centralni događaj ovog sastanka bilo je potpisivanje Protokola o namerama između grada Brjanska i opštine Bogatić, a koji nakon verifikacije dve administracije, treba da preraste u Sporazum o saradnji na polju kulture, obrazovanja , sporta, ali pre svega ekonomskoj saradnji. Protokol su, uz prisustvo domaćih medijskih kuća, potpisali gradonačelnik Hlimankov i predsednik Beserovac.
U popodnevnim časovima naša delegacija posetila je Brjanski državni agrarni univerzitet. U rektoratu Univerziteta, goste iz Srbije dočekao je rektor Nikolaj Maksimovič Belous sa saradnicima. Nakon obilaska Univerziteta i upoznavanja sa njegovom istorijom i načinom funkcionisanja, domaćini su za našu delegaciju priredili svečanu večeru.