Расписан јавни позив за набавку нових трактора

Министарство пољопривреде расписало је Јавни позив за субвенционисање пољопривредника. Захтеви се могу поднети од 10. априла до 19. маја 2017. године. Субвенције су намењене пре свега пољопривредницима који имају регистровано пољопривредно газдинство на територији са отежаним условима рада у пољопривреди.
Постојећа механизација је стара и дотрајала, кажу пољопривредници који од раних јутарњих сати чекају у реду испред зграде Министарства пољопривреде да предају захтев. Нови трактори, би им, кажу, умногоме олакшали рад.
Подстицаји се дају за куповину искључиво нових трактора. Држава ће враћати 50 одсто цене, односно максимално 1.800.000 динара, што значи да цена новог трактора не би требало да буде већа од 3.600.000 динара.
„Тренутно расподељена средства су 210.500.000 динара а по потреби, кад сви поднесу захтеве, постоји шанса да се дода још средстава, тако да ћемо се трудити да као Mинистарство покријемо што је могуће већи број корисника“, објашњава Жарко Радат, директор Управе за аграрна плаћања.
Субвенције ће се исплаћивати по редоследу подношења захтева, наводе у ресорном министарству. О свим детаљима заинтересовани пољопривредници могу се информисати на сајту управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде.