Renovirana svlačionica u Dublju – preventivne mere Štaba za bolje sportske uslove

1978-1456687026
U Dublju su završeni radovi na renoviranju svlačionica i klupskog bifea FK „Mladi Borac“. Odlukom Štaba za vanredne situacije, a na osnovu Plana o zaštiti i spasavanju stanovništva u vanrednim situacijama, posao renoviranja i osposobljavanja sportskih objekata i škola na području opštine Bogatić, imaće dvostruki značaj. „Mi smo doneli odluku da pomognemo fudbalske klubove u Dublju, Belotiću, Banovom Polju i Klenju, kao i osnovne škole u Dublju, Klenju i Salašu Crnobarskom. U vanrednim situacijama smo obavezni da imamo sanitarne i higijenske uslove za evetualno zbrinjavanje stanovništva. Zato nam je bitno da imamo uslove za snabdevanje vodom, pranje veša, kao i ispunjenje drugih potreba. Istovremeno, naša omladina će imati bolje uslove za bavljenje sportom i fizičkom kulturom“, rekao je Miroljub Stanić, načelnik Štaba za vanredne situacije.
Opština Bogatić je posredstvom Sportskog Saveza opštine Bogatić, u radove kompletnog uređenja svlačionice i klupskog bifea u Dublju, uložila 450 000 dinara. Urađena je nova sanitarija, stolarija, podovi i plafoni.
Ostvarivanjem plana renoviranja sportskih objekata i škola, sportisti će imati bolje uslove za takmičenje, a Štab za vanredne situacije će na ovaj način, podići nivo infrastrukturne osposobljenosti za eventualne vanredne situacije, spasavanje i zbrinjavanje ugroženog stanovništva.
IZVOR: Zvanična internet stranica opštine Bogatić