САОПШТЕЊЕ!

Полицијска управа Шабац обавештава јавност да су апсолутно нетачне тврдње градоначелника Небојше Зеленовића да је „полиција на бочни улаз увела хулигане који су синоћ напали навијаче ватерполиста Шапца“.
Контролу уласка навијача у халу у Шапцу, као иувек и на свим утакмицама у Србији, вршили су искључиво припадници редарске службе који су ангажовани од стране организатора меча. У складу са својим надлежностима полиција је једино изван хале предузимала мере раздвајања и усмеравања домаћих и гостујућих навијача.
Такође, истичемо да нико од припадника радарске службе, који су контролисали улазак навијача у халу, није пријавио полицији да је неко покушао да уђе без улазнице. Напомињемо и да организатор утакмице између ватерполиста Шапца и Црвене звезде није продавао карте за наведени меч, већ су оне дељене навијачима, а 50 улазница су уступили и гостујућем тиму.
Притом организатор утакмице је у последњем тренутку променио одлуку на ком делу трибине ће бити смештени навијачи Црвене звезде, тачније на простору који није првобитно пријављен Полицијској управи Шабац, а у складу са којим су и планиране мере обезбеђења ове утакмице.
Полиција је у халу ушла тек на позив делегата када је дошло до нарушавања јавног реда и мира, након чега је он убрзо успостављен, а утакмица настављена. Навијач који је повређен том приликом није затечен на базену, а полиција је одмах по сазнању да се лице са повредама јавило у шабачку болницу отишла тамо и са њим обавила разговор у вези са околностима овог догађаја.
Припадници Полицијске управе Шабац идентификовали су једну особу за коју се сумња да је учествовала у повређивању овог навијача и за њим се интензивно трага. Полиција ради на расветљавању свих околности овог догађаја, а о свему је обавештено и надлежно тужилаштво.