Саопштење Полицијске управе Шабац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднеће кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетседмогодишњег мушкарца из околине Шапца, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, незаконит лов и фалсификовање исправе.
Осумњичени се терети да је ловио у једном ловишту на подручју Шапца, без одговарајуће дозволе. У његовом аутомобилу „форд“ полиција је, иза сувозачевог седишта, пронашла полуаутоматску пушку, кратеж ручне израде, нож, девет метака и шест патрона. У гепеку возила пронађене су две вреће у којима се налазила кожа срне и 25 килограма меса.
Такође, проверама је утврђено да регистарске ознаке не припадају путничком возилу „форд“.
Полиција је одмах по дојави ловочувара изашла на место догађаја, пронашла осумњиченог, оружје у илегалном поседу и предмете кривичног дела.
**
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу расветлили су седам крађа и по налогу надлежног тужилаштва поднели кривичну пријаву у редовном поступку против две жене из околине Шапца, старости 25 и 30 година, због сумње да су извршиле та дела.
Оне се терете да су током јануара улазиле у апотеке, парфимерије и продавнице мешовите робе на територији Шапца и користећи погодан моменат крале личне ствари радница, мобилне телефоне и другу робу.
**
Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су тројицу држављана Босне и Херцеговине, О. М (1999), Д. Ј (1999) и седамнаестогодишњег младића, због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Полиција је приликом контроле саобраћаја у околини Лознице, у „пежоу“ босанских регистарских ознака, у гепеку пронашла три аутоматске пушке М-70, пиштољ и три оквира за аутоматску пушку.
Осумњичени О. М. и Д. Ј. су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Шапцу, док је малолетник спроведен судији Вишег суда за малолетнике.
Судија за претходни поступак осумњиченима је одредио притвор до 30 дана.