САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Поводом информација објављених на друштвеним мрежама Спортски Савез општине Богатић обавештава јавност о следећем:
Термини за коришење спортске сале ОШ.“Мика Митровић“ Богатић се од 2013.године заинтересованим спортским клубовима додељују бесплатно, што је уједно део финансирања клубова од стране локалне самоурпаве. Напомињемо да се у претходном периоду до 2013.године, коришћење сале наплаћавало па је сходно томе Карате клуб „Мачва“ Богатић остао дужан 84.797,00 динара из периода 2012.године.
Карате Клуб „Мачва“ је ове године у расподели средстава добио 300.000,00 динара за редовне такмичарске активности сходно достављеном распореду такмичења и плаћен пут у износу од 73.000,00 динара за одлазак на Европско првенство одржано у Немачкој.
Врло је битно напоменути да је усвајањем новог Закона о спорту 2014.године, као и доношењем Правилника о додељивању средстава и Правилника о категоризацији клубова дошло до знатно другачије расподеле средстава из општинских буџета, тако да се само на пример, већа средства додељују олимпијским спортовима, за разлику од неолимпијских , такмичарским екипама, односно лигама, посебно млађим категоријама који се такмиче у лигама, као и броју регистрованих – лиценцираних такмичара, стручних радника и сл.
С обзиром на скроман буџет, Општина Богатић можемо рећи да издваја велика средства за спорт (у овој години средства износе 13.700.000,00 динара), како за такмичарски тако за школски спорт, као и за инфраструктуру, што је показатељ да смо једна од ретких општина у Србији у којој се у последње три године није угасио ни један клуб. По евиденцији на територији општине Богатић постоји 34 регистрована клуба.
Спортски поздрав,
СПОРТСКИ САВЕЗ
ОПШТИНЕ БОГАТИЋ