Slanje koverata za nagradnu igru koštaće 23 dinara

Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.U Ministarstvu kažu da koverata trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava.“Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru ‘Uzmi račun i pobedi’, besplatnih jednoobraznih koverata će biti u svim poštama u Srbiji“, naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
U „Pošti Srbije“ su Tanjugu rekli da se građani od prve najave da će se organizovati nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ interesuju za koverte.U „Poštama Srbije“ naglašavaju da se sama poštanska usluga (prijem, prenos i uručenje običnog pisma) naplaćuje u skladu sa važećim cenovnikom rezervisanih poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, a s obzirom na to da će pisma sa računima uglavnom biti mase do 20 grama, poštarina za te koverte je 23 dinara.
Računi i slipovi za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ se šalju isključivo u kovertama koje se preuzimaju u poštama. Slanje koverata sa 10 fiskalnih računa ili slipova sa iznosima od najmanje 100 dinara, koji se skupljaju od 1. januara ove godine, počinje 1. februara i traje do 1. aprila.
Na kovertama za nagradnu igru koje se besplatno preuzimaju u poštama u Srbiji naznačena je adresa slanja, a građani treba da dodaju i napišu svoje lične podatke.
Među nagradama koje će se dodeljivati na svakih deset dana su putovanja, automobili i stan u Beogradu.