Trinaestogodišnji dečak iz Bogatića osumnjičen za brutalni napad

6448c490937d775824fdd26553cdf715
Trinaestogodišnji dečak iz Bogatića, koji je priznao da je u četvrtak uveče posle svađe zario nož u leđa Mladenu Tomiću (43) u Novom Sadu, pušten je jer zbog godina nije krivično odgovaran.

I njegov otac, kao i dvojica rođaka, koji su se svađali sa Tomićem, takođe su pušteni, a tužilaštvo treba da odluči da li će biti krivično gonjeni i, ako hoće, zbog kog krivičnog dela. Protiv dečakovog oca će, kako saznajemo, verovatno biti podneta i krivična prijava zbog zanemarivanja deteta.
Naime, u četvrtak uveče, u blizi Kvantaške pijace u Novom Sadu, oni su se posvađali sa Tomićem, koji je navodno „gledao“ jednu njihovu rođaku. U jeku rasprave dečak je uzeo nož i ubo Tomića u leđa.
Iako uboden, Tomić je počeo da beži, ali ubrzo, sa nožem u leđima, pao na trotoar. Kada su ugledali jeziv prizor, građani su pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je teško povređenog muškarca prevezla u KBC Vojvodina. Ukazana mu je lekarska pomoć i nije u životnoj opasnosti.
Policija je ubrzo po prijavi identifikovala muškarce koji su se posvađali sa Tomićem, a koji su odmah posle napada seli u automobil i pobegli u Bogatić. Nekoliko sati nakon što je maloletnik ubo Tomića, on i trojica rođaka su uhapšeni u Bogatiću i odvedeni u Novi Sad.