U Etno parku u Sovljaku otvorena 17.slikarska kolonija „Sovljak 2015“

IMG_0964
Sinoć je u Etno parku Sovljak pod krošnjama lipe u dobrom raspoloženju otvorena 17.slikarska kolonija Sovljak 2015. Od 17. do 23.jula učestvovaće 8 umetnika Željko Đurović iz Zemuna, Slobodan Marinković-Kraljevo, Dragana Bojić-Beograd, Dragan Milosavljević-Petrovac na Mlavi, Vladimir Vojvodić-Šabac, Marija Knežević-Beograd, Dragan Zdravković-Beograd, Milan Todorović-Vrnjačka Banja. Oni će raditi i stvarati ovih šest dana. Svako od njih će ostaviti po dve slike. Ekipa radio Nešvila je bila tamo i razgovarala sa poznatim slikarem iz Bogatića Draganom Martinovićem Martinom o samim počecima likovnog života u Mačvi.
Dragan Martinovic
Olivera Vukotić istoričar umetnosti iz Beograda otvorila je 17.slikarsku koloniju „Sovljak 2015.“. Poslušajte razgovor sa njom.
Olivera Vukotic
Pitali smo i učesnike ovogodišnje slikarske kolonije kakvi su im utisci i šta možemo očekivati u narednih šest dana od njih. Sledi razgovor sa Draganom Zdravkovićem iz Beograda.
Dragan Zdravkovic
Dragana Bojić iz Beograda koja će takodje boraviti šest dana u Etno parku Sovljak u okviru kolonije očekuje pre svega dobro druženje.
Dragana Bojic
Svojom izložbom slika ovu manifestaciju upotpunio je i dr.Slobodan-Boban Berić,a veterani folklornog ansambla Đido bili su zaduženi za vruće listiće, krofne i odlično igranje a za muzički program bio je zadužen je ansambl „Vožd“ iz Loznice. Organizatori 17.slikarske kolonije su opština Bogatić i KOC.