Ubila mi muža, a rekla da je udarila kera!

Sanja Rakić iz Klenja kod Bogatića „puntom“ usmrtila Dragorada Danilovića, supruga Radmile Danilović. Da je stala i prevezla ga u bolnicu možda bi preživeo da nije otišla kući mirno.DRAGORAD Danilović (63) iz mačvanskog sela Klenje preminuo je u nedelju u šabačkoj bolnici od višestrukih povreda zadobijenih u saobraćajki, na samo stotinjak metara od kućnog praga. Na njega je „fijat puntom“ naletela Sanja Rakić (21) iz istog mesta, koja se potom odvezla kući i parkirala auto u garažu, a prilikom hapšnja, izjavila je da je mislila da je na putu udarila kera.Nesreća se dogodila u Ulici hajduk Veljka, koja od Klenja vodi ka susednim Očagama, i dobro je osvetljena. Od siline udarca čovek je, pretpostavlja se, leteo više metara jer je završio u jarku pored ograde. Čitavih pola sata, po kišnom i hladnom vremenu borio se za život, a porodicu su dozvale komšinice, koje su slučajno naišle i ugledale ga kako se previja u bolovima.
Supruga Radmila u suzama nam prepričava da je Dragorad imao običaj da, svake večeri posle večere, malo prošeta do obližnje prodavnice. Dvoje unuka Anita i Aleksa, prvak i predškolac, jedva su čekali te dedine šetnje, jer im je uvek donosio slatkiše i grickalice.
– Tako je bilo i u nedelju, pa im je Dragorad kupio po jedno čokoladno mleko, smoki i žvake. Policija ih je našla na putu i donela nam kući. Prizor kad smo ga našli je bio užasan… Tamo kačket, ovamo patike koje su mu od udarca spale sa nogu, a na drugoj strani ovo što je kupio. Trenerka mu je sa leđa potpuno pukla – plače Radmila.
Na pitanje da li ovako nešto može biti oprošteno, majka i sin jednoglasno odgovaraju da – ne može. A onda, ipak, dodaju kako znaju da je devojka mlada i da im je žao što se tako dogodilo.- Nije čovek samo zato što nije stala – kaže Radmila. – Jer da je stala Dragorad bi možda bio živ. A ovako… I još je policajcima rekla da je mislila da je udarila kera. Ne psa, nego kera.
Dragoradov sin Aleksandar priča nam kako su prvo pomislili, kada su ugledali Dragorada da leži pored puta, da se šlogirao:
– Pitam ga: „Tata, šta ti je?“ A on veli, ne seća se. Nije znao da kaže šta ga je snašlo, žalio se na nesnosne bolove u vratu i po celom telu i pitao hoće li mu neko već jednom pomoći…
Aleksandar dalje kaže da je Dragorad komšinicama rekao da ga je neko udario autom s leđa, ali da nije video ko je to bio. Potom je to zaboravio, pa smatra da mu se stanje iz minuta u minut pogoršavalo. A, doktor koji ga je primio, komentarisao je da povrede izgledaju kao da ga je udario autobus – i uputio ga hitno u bolnicu u Šabac.
– Prelomi ruke, noge, lobanje, pa i popucali unutrašnji organi… Verujem da se „punto“ morao kretati brzinom od 80 ili 100 kilometara na čas. Današnja omladina dok vozi ima običaj da telefonira ili pušta muziku, jer ne postoji drugo opravdanje što ga nije videla – kaže Aleksandar.
Počinilac verovatno ne bi ni bio otkriven da na kući prekoputa mesta nesreće, sasvim slučajno, ne postoji kamera video-nadzora. Policija je prečešljala snimak i jasno videla automobil, a onda banula kod Rakića.
– Devojka je otišla kući i parkirala u garažu kao da se ništa nije desilo. Nije pokušavala da prikrije tragove niti bilo šta. Delovala je iznenađeno i izjavila da je smatrala da je udarila psa ili neku životinju, ali da nije ni pomislila da je naletela na čoveka – kaže naš izvor iz policije.
Ipak, kako „Novosti“ saznaju, šoferka na „puntu“ veoma je oštećena, pa je neobično da se Rakićeva nije zaustavila da pogleda šta joj se isprečilo na putu. Ona je uhapšena i na teret joj se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i već danas bi trebalo da bude saslušana pred nadležnim tužiocem.
IAKO SE UPLAŠILA, MORALA JE DA STANE“

Meštani sela Klenje o Dragoradu, ali i o Sanji, imaju da kažu samo lepe stvari. Za njega kažu da je bio pošten i vredan čovek, za nju da je svima dobra prijateljica koja se uvek nađe u nevolji. Ipak, napominju da je pre nepunih mesec dana na isti način život izgubio još jedan meštanin, što je trebalo da bude upozorenje da se ne vozi brzo po selu.
– Momak koji ga je udario autom utrčao je u seosku kafanu i alarmirao ljude koji su pokušali da ga spasu. Ova devojka, ipak, nije se zaustavila. Znamo da je mlada i da se verovatno mnogo uplašila, ali to nije opravdanje da ode sa mesta tragedije.
IZVOR: Večernje novosti http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:635088-POTRESNA-ISPOVEST-Ubila-mi-muza-a-rekla-da-je-udarila-kera