Уефина последња опомена Русији и Енглеској!

utakmica
Извршни комитет Европске фудбалске уније саопштио је да ће националне селекције Енглеске и Русије бити искључене са шампионата Европе у Француској уколико њихови навијачи наставе да праве инциденте!
Одлука је донета после тродневних крвавих сукоба присталица два тима у Марсељу и нереда које су на јучерашњој утакмици направили навијачи Русије.
У саопштењу Уефа се наводи да су Фудбалска асоцијација Енглеске и Фудбалски савез Русије упозорени да ће, уколико њихови навијачи још једном проузрокују инциденте, Извршни комитет донети одговарајуће одлуке, укључујући и дисквалификацију са шампионата.
То ће бити урађено без обзира на поступак који се већ води због инцидената на „Велодрому“ током синoћне утакмице, истиче се у саопштењу.
Уефа је претходно саопштила да је покренула дисциплински поступак против Фудбалског савеза Русије, због тога што су њени навијачи напали присталице Енглеске, палили бакље и вређали на расној основи.
Дисциплински поступак против Фудбалске асоцијације Енглеске није покренут, јер су њени навијачи правили нереде у граду, а не на стадиону.
Позивамо Фудбалску асоцијацију Енглеске и Фудбалски савез Русије да упозоре своје навијаче и позову их да се понашају одговорно, наводи се у саопштењу Уефа.