Upozorenje RHMZ-a zbog naglog pada temperature i snega

RHMZ je izdao upozorenje na pad temperature i sneg, navodeći da će od nedelje temperature u Srbiji biti niže i za 15 stepeni, uz formiranje snežnog pokrivača.
Upozorenje se odnosi na period od 18. do 23. marta. Prema izgledima vremena za sedam dana, do 24. marta, tokom celog perioda biće hladno, u jutarnjim satima slab mraz.Prema prognozi, od nedelje će biti hladnije za 10 do 15 stepeni. Dnevna temperatura biće znatno ispod proseka, u većini mesta od -2 do 2 stepena Celzijusa.
U nedelju uveče i tokom noći na severu i zapadu, a od ponedeljka i u ostalim krajevima, padaće sneg uz formiranje snežnog pokrivača.
U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, posle podne i uveče i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Samo će u centralnim i jugoistočnim krajevima veći deo dana biti suvo sa periodima sunčanog vremena.
Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području mestimično jak, a na jugu Banata i na planinama i sa udarima olujne jačine, na severu Vojvodine umeren i jak severoistočni.
Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, najviša dnevna od 10 na severu do 23 stepena na jugu.
I u Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, posle podne i uveče i kratkotrajnim pljuskovima. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 9 stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni Celzijusa.
Dnevna temperatura biće znatno ispod proseka za ovo doba godine, u većini mesta od -2 do 2 stepena, osim na jugu gde će u nedelju i ponedeljak biti malo toplije.
U nedelju se prognozira oblačno vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Krajem dana i tokom noći sneg se očekuje i na severu i zapadu zemlje. Zatim će biti oblačno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, samo još u ponedeljak tokom dana na jugoistoku mestimično sa kišom.
Krajem ovog perioda očekuje se prestanak padavina i porast temperature.