Ванредно у Лозници, једна жртва бујице

3142875_loznica-t
Једна особа утопила се у Бањи Ковиљачи, у бујици коју је изазвало синоћње невреме. На територији града Лознице проглашена ванредна ситуација. У Србији се и данас очекују киша и временске непогоде.
Невреме које је синоћ захватило западну и централну Србију највише проблема изазвало је у Лозници, па је на територији града проглашена ванредна ситиација. Полиција је потврдила да се у Бањи Ковиљачи утопила једна особа.Реч је мушкарцу старом 65 година који се утопио се у подруму своје куће у Бањи Ковиљачи када је ушла већа количина воде изазвана обилним падавинама.
Градски штаб за ванредне ситуације Лознице донео је наредбу о ванредној одбрани од поплава јер се због велике количине падавина излила река Штира која протиче кроз град.
Поплављене су просторије градске топлане, али су бујице највише проблема и штете направиле у Бањи Ковиљачи, где су поплављене просторије специјалне болнице.
Из насеља Градилиште, где је поплављена служба Медицине рада, ноћас је у Спортски центар Лагатор превезено 28 особа из 19 најугроженијих домаћинстава.
На територији три месне заједнице поплављено је 120 кућа. На терену је 45 спасилаца, а машине рашчишћавају наносе камења, муља и разног отпада, како би вода могла да отиче.
У Ваљеву је прошле ноћи пао 61 литар кише по квадратном метру. Због удара грома у трафо-станице, струје није било у појединим деловима тог града, а струја је нестајала и у Ужицу и Крушевцу.
Председник општине Косјерић Милијан Стојанић каже за Танјуг да су у тај крај стигли и припадници Војске Србије са механизацијом како би помогли у санирању последица невремена.
Највише штете претрпела су села Сеча река, Годечево, Зарићи и Благојевићи. Годечев се тренутно не може прићи због одрона.
У Сечој реци су велики проблем нерашчишћени водотокови, па су тренутно на терену машине које су послали „Путеви Србије“ и „Србијаводе“.
Мештани већине села захваћених невременом имају проблем са снабдевањем електричном енергијом. Поред проблема са струјом, на снази су и рестрикције воде због замућености извора са којих се Косјерић снабдева.
У Србији ће и данас преовлађивати облачно и свежије време, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином.
Током дана очекују се и временске непогоде праћене великом количином падавина, градом и јаким ветром.
За подручје западне Србије, Срема, Шумадије и Поморавља проглашен је црвени метеоаларм. У већини места очекују се обилне падавине, локално од 60 до 80 литара кише по квадратном метру.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com