Вербић: Радом дајемо пример деци

3180626_verbic-t
Министар просвете и науке Срђан Вербић рекао је да ученици, посебно прваци, траже своје узоре и да сви који организују штрајкове на почетку школске године морају да размисле какав пример дају ђацима.
Мислим да бисмо данас сви морали да покажемо својим радом какав пример дајемо ученицима, рекао је Вербић за РТС из Бујановца, где дели бесплатне уџбенике за наставу на албанском језику.
Коментаришуци најављене протесте албанских странака због недовољног броја уџбеника на албанском, али и штрајк просветара у појединим школама због најављеног смањења плата у јавном сектору, Вербић је рекао да је штрајк легитиман начин борбе и да се нада да ће протест они остати у законским оквирима и да због тога неће трпети ученици.
„Првацима су њихове учитељице најлепше и најпаметније на свету, то је огромна одговорност и сви учитељи треба да добију подршку. Они морају да покажу не само како се учи, већ како се одговорно односи према раду и учењу. То је оно што је задатак за све нас да својим примером покажемо првацима како треба да приступе послу“, нагласио је Вербић.
Министар просвете је додао да је прави начин за унапређење наставе да школска година буде што регуларнија и да се проблеми решавају кроз дијалог јер, како каже, проблеми у образовању се не решавају доношењем пакета мера, већ мноштвом малих, ситних корака где сви треба да дају свој допринос.
Додао је да је Србија испунила обећање да ће ђаци мањина имати бесплатне уџбенике, да су они одобрени, одштампани и биће данас подељени.
„Неће бити довољно уџбеника за наставу на албанском, јер је дугачак пут од идеје до реализације. То је ствар Националног просветног савета, Националног савета националних мањина и аутора уџбеника и рецензената“, каже Вербић.
Додао је да било који уџбеници нису довољно добри и да они морају да испуне све стандарде.
Вербић објашњава да су за недостатак уџбеника за мањине сви по мало криви и да постоје независна тела која су исто тако одговорна као и министарство.
Министар просвете данас дели 2.400 уџбеника за ученике Бујановца, Медвеђе и Прешева.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com