Вучић: Не уводимо санкције Русији

3180568_vucic-t
Премијер Србије Александар Вучић истакао је да Србија неће уводити санкције Русији и оценио да је једини излаз из украјинске кризе мирно решење.
Србија није увела нити ће уводити никакве санкције против Руске Федерације, поручио је премијер Вучић.
„Апсолутно је јасно: Србија је и у овом изузетно тешком периоду потврдила својим руским партнерима да је она њихов најбољи пријатељ у Европи и Србија није увела и неће уводити никакве санкције против Русије Федерације“, рекао је Вучић у изјави емитованој на ТВ каналу Росија 24.
Говорећи делом на руском, а делом на српском језику, премијер је истакао да је позиција Србије по том питању веома јасна и додао да су пред Србијом и Русијом важни заједнички пројекти и „ми ћемо наставити да их развијамо заједно“.
„Србија је потписала споразум о изградњи ‘Јужног тока’ и тачка. Наша позиција о томе је апсолутно јасна. Разговарамо о томе са нашим европским партнерима и са нашим руским партнерима. То је веома важан енергетски пројекат за Србију и Србија не мења своје мишљење зависно од тога каква је политичка ситуација у овом тренутку у свету“, рекао је Вучић.
Наш је задатак, нагласио је, да радимо за добробит наше земље, нашег народа, за добробит енергетске безбедности Србије.
Поводом ситуације у Украјини, Вучић је истакао да је излаз из ње само један и да „мирно решење нема алтернативу“.
„Онај ко мисли друкчије веома греши. Постизање трајног мира подразумева тражење кратког пута за решење свих проблема. Нико не треба да гине и браћа Словени не треба да проливају крв“, закључио је српски премијер.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com