Вучић отворен за разговоре

4
Воља народа је била таква да не зависимо од математике, али нам је циљ да разговарамо са свима који желе да Србија иде напред и који јој желе добро, изјавио је председник СНС-a Александар Вучић. Истакао је да је отворен за разговоре са Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом, Борисом Тадићем, као и са представницима националних мањина.
Лидер напредњака Александар Вучић рекао је за Вечерње новости да је отворен за разговоре са свима који желе да Србије иде напред, преноси Фонет.Вучић очекује да га Председништво СНС-а у наредним данима овласти да започне консултације са потенцијалним партнерима за будућу владу.
Немамо времена за губљење и желимо што пре да формирамо одговоран министарски тим који ће започети неопходне реформе, нагласио је Вучић.
Упитан са ким ће најпре преговарати и може ли Србија да добије широку коалицију, Вучић је одговорио да је воља народа била таква да СНС не зависи од математике, али да му је циљ да разговара са свима који желе да Србија иде напред и који јој желе добро.
„Дакле, отворен сам за разговоре са Ивицом Дачићем, Драганом Ђиласом, Борисом Тадићем, као и са представницима националних мањина“, истакао је Вучић.
Не бих искључио могућност да више странака уђе у нову владу, додао је Вучић и објаснио да жели договор око кључних државних и националних циљева, јер се никада није бавио ситним калкулацијама.
На питање да ли већ зна имена министара, Вучић је узвратио да није било речи о конкретним именима, мада не крије да је задовољан учинком Лазара Крстића и Николе Селаковића, који су заслужили да буду и у новој влади.
У наредним данима биће састављени план и програм владе са којим ће се изаћи пред парламент, најавио је Вучић.
Међу приоритете је уврстио аутомобилску индустрију, пољопривреду, ИТ сектор, грађевинарство и жестоку борбу против незапослености.
Ту је и усвајање пакета реформских закона, најкасније до 15. јула. Сигуран сам да ће људи већ крајем 2014. моћи да осете бољитак, закључио је Вучић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com