Гашић: Вучић бира тим за реформе

2958328_bratislav-gasic-thumb
Потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић каже да ће Александар Вучић изабрати тим који ће најбоље изнети предстојеће реформе, указујући да је СНС више пута показао да јој је интерес државе најбитнији.
Братислав Гашић очекује да ће Вучић на Главном одбору у уторак известити чланове о разговорима са Савезом војвођанских Мађара, Социјалистичком партијом Србије и Новом демократском странком, те да ће тада бити и речи о евентуалним коалицијама.“Требало би да тада буде познато са ким ће СНС у коалицију и ко ће седети у влади“, рекао је Гашић за Танјуг.
„Подсетићу вас да је некада било незамисливо да у влади седе нестраначке личности, те фотеље су биле намењене само партијским кадровима, а резултати таквог приступа у претходнох 14 година су јасно видљиви“, истакао је потпредседник СНС-а, наводећи да су се многе странке залагале за департизацију, а да су једино напредњаци имали снаге да то и спроведу.
Гашић очекује да влада буде формирана до краја априла и да ће имати „нешто више од 15 министарстава“.
Упитан да ли су напредњацима ближи социјалисти или Нова демократска странка Бориса Тадића, Гашић је поновио да ће о евентуалном коалицијама одлучивати органи странке, указујући да је приликом преговора са тим партијама кључна ствар била будућност Србије.
„Ми не желимо да будемо моћна и осиона власт, напротив, желимо да ујединимо Србију и да спроведемо реформе које су неопходне јер се пре ове Владе није ни рационално размишљало, ни рационално трошило, и време је да се окрене нови лист, и да се такво понашање заустави због будућих генерација“, сматра Гашић.
Гашић је истакао да напредњаци желе најбоље менаџере у јавним предузећима, најбоље кадрове у Влади и једну нову политику која ће бити у функцији оздрављења Србије.
Раније данас, функционер СНС-а Небојша Стефановић најавио је да би влада требало да буде формирана до 27. априла.
Седница Председништва СНС-а биће одржана сутра у 16 сати, речено је Танјугу у информативној служби те странке. На седници која ће бити одржана у седишту странке биће речи о досадашњем току разговора о формирању владе, рекли су у СНС-у.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com