ЕБРД заинтересован за "Телеком" и Аеродром

2997016_ebrds-thumb
Председник Европске банке за обнову и развој Сума Чакрабарти каже за РТС да Србија има добру перспективу и да ће банка наставити да улаже у нашу земљу.
„Изазови за нову владу биће приватизација јавних предузећа, борба против корупције и развој инфраструктуре. Ми смо заинтересовани за улагања, посебно за приватизацију јавних предузећа и инфраструктуру“, рекао је Чакрабарти у седишту те банке у Лондону.
Конкретна предузећа за чију приватизацију је ЕБРД заинтересован су „Телеком“ и Аеродром „Никола Тесла“.Извршни директор ЕБРД за регион Југоисточне Европе Жан Марк Петершмит навео је да би евентуална приватизација „Телекома“ сасвим сигурно привукла велики број купаца и да би у томе учествовао и ЕБРД
За челнике ЕБРД за Србију ће кључни проблем бити како да уведе ред у јавне финансије, односно да смањи јавни дуг и буџетски дефицит.
„Потенцијални аранжман са ММФ-ом сасвим сигурно би помогао да се придобије поверење нових инвеститора. Томе би допринео и напредак у преговорима са Европском унијом“, изјавио је Питер Санфи, заменик директора ЕБРД за политику и стратегију.
Европска банка за обнову и развој је кредитним линијама уложила у Србију више од три и по милијарде евра, што је највише у поређењу са земљама у региону.
Челници банке најавили су повећање инвестиција у земље Југоисточне Европе, а приоритети ће бити повећање конкурентности приватног сектора, побољшање услова пословања, финансијски сектор и улагања у енергетику и инфраструктуру.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com