Електронски систем за замену возачких дозвола

2873514_dozvole-t
Грађани путем интернета преко е-управе могу да поднесу захтев за замену старих возачких дозвола. Једини предуслов је да грађани већ имају стару, папирну дозволу и електронску личну карту из које би могла да се преузме фотографија.
Министарство унутрашњих послова званично је пустило у рад електронски систем за замену старих, папирних возачких дозвола новим.То значи да грађани путем интернета преко е-управе могу да поднесу захтев за замену старих возачких дозвола. Једини предуслов је да грађани имају електронску личну карту из које би могла да се преузме фотографија, и стару, папирну возачку дозволу.
Државни секретар МУП-а Вања Вукић рекао је да је Србија прва земља у региону која је пустила такав систем и међу првим земљама у Европи и свету.
„МУП ће и у наредном периоду радити све да се поједноставе процедуре грађанима и да им се омогући да без доласка у полицију и чекања на шалтерима добију документа“, рекао је Вукић.
Он је навео да је МУП донео одлуку да таксе за издавање ниједног документа неће поскупети и додао да овај начин замене возачких дозвола не изискује нове трошкове, већ да ће грађани на тај начин и уштедети јер постоји само једна уплатница, а не три на које се плаћала провизија, као до сада.
Вукић је рекао да је електронска замена возачких дозвола омогућена захваљући сарадњи МУП-а са Министарством финансија и Министарством трговине и телекомуникација.
Он је нагласио да је до сада МУП Србије издао 14,5 милиона разних докумената, од тога 1,9 милиона возачких дозвола и да је остало још да се замени 1,6 милиона старих дозвола новим.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com