Ко ће с напредњацима у Немањину 11?

22
Странке званично још ћуте када је реч о формирању владе. Ипак, поједини страначки функционери врло су гласни. Тако се могло чути да у влади не би требало да буду социјалисти, али и да је преурањен и произвољан сваки коментар о будућим односима две најјаче странке, или лицитирање кадровским решењима.
На питање када ће разговори о формирању владе почети, лидер СНС-а Александар Вучић одговара да пише програм на коме ће она почивати, и да је то важније од списка чланова.За то време преурањена изјава функционера једне партије разочарала је функционера друге, због чега је, на први поглед, доведена у питање даља сарадња.
Социјалиста Новица Тончев рекао је да његова странка не треба да буде у влади јер СНС има огромну већину. Одговорио му је потпредседник напредњака.
„Ово је већ трећи или четврти коментар из СПС-а на ову тему и зато ћу председнику и Председништву странке предложити да СНС формира владу без социјалиста. Пошто су заинтересовани да нам држе лекције, нека иду у опозицију. Србија неће пропасти без социјалиста у власти“, рекао је Стефановић.
Уследио је одговор СПС-а да изјава било ког појединца не доводи у питање став Председништва да ће се социјалисти одазвати позиву напредњака на разговоре. Подсећају, Тончев се огласио неколико дана пре седнице Председништва. Потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић истиче да свако има свој став.
„Оно што је цињеница – када органи неке партије заузму неке ставове, посебно озбиљне партије какве су СНС и СПС, то су ставови који су смерница за понашање. Свако има право да каже свој став“, истиче потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић.
Други потпредседник напредњака Игор Мировић истиче да ће Александар Вучић, као нови мандатар, програмом и идејама из тог програма на најбољи могући начин окупити све оне који желе да тај програм подрже.
„Да ли ће и ко бити у тој новој влади остаје да се види. Званични преговори још нису почели, не желим да коментаришем ставове господина Стефановића, све ћемо одлучити на седницама страначких органа“, каже Мировић.
До тада на снази остаје изјава Александра Вучића из изборне ноћи да ће разговарати са свима, и обећање да ће влада бити формирана до 1. маја.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com