Марковић из БИА подноси оставку

03
Заменик директора Безбедносно-информативе агенције Драган Марковић најавио је да ће у понедељак поднети захтев за разрешење са те функције.
Драган Марковић је демантовао писање Курира и других медија да има везе са догађајима због којих је Драгољуб Пеурача лишен слободе и најавио да ће сутра поднети захтев директору БИА да га разреши са функције, преноси Танјуг.Марковић, поводом случаја директора Инспекције за рад у Министарству рада Драгољуба Пеураче, осумњиченог да је примао мито, у изјави достављеној медијима тврди да нису тачне тврдње да је са њим „извесну жртву“ сачекао у ресторану „Фокача“, у циљу примања мита.
Марковић додаје да је био у хотелу „Хајат“, али у ресторану „Tea house“, где се срео са новинарком Б. Ж, као и да у хотелу није боравио да би се сусрео са Пеурачом, нити му је познато са ким је он намеравао да се састане и да је о томе накнадно обавештен.
„Са Пеурачом сам се случајно сусрео током боравка у хотелу и одговорно тврдим да немам никакве везе са догађајем који се збио након чега је Пеурача лишен слободе“, навео је он.
Марковић даље каже да се одазвао усменом позиву на разговор у својству грађанина у Управи криминалистичке полиције МУП-а Србије и добровољно пристао на полиграфско тестирање.
„Приликом читања питања која су била унапред спремљена за полиграфско тестирање, констатовао сам да су питања превише уопштена, да су се односила на информације већ изнете у јавности у вези са лишавањем слободе Д. Пеураче, као и да су ми познати неки детаљи из истраге против именованог, што указује да су питања била срочена на сугестиван начин“, наводи Марковић.
Како додаје, након извршеног полиграфског тестирања предочено му је да је негативно реаговао на нека питања, те је у том смислу инспектору УКП предложио да се конкретизују питања која се односе на сам предмет извршења кривичног дела. Након извршених консултација са претпостављеним старешином, тај инспектор је рекао да за тим нема потребе.
Марковић се осврнуо и на писање медија о његовој имовини, наводећи да је имовину коју поседује стекао на легалан начин и да је као државни секретар МУП-а Србије сву своју имовину пријавио Агенцији за борбу против корупције, укључујући и доказе о основу стицања.
„Напомињем да се сва имовина коју поседујем води на моје име. Одговорно тврдим да никада нисам купио два стана код београдске ‘Арене’, за које сте написали да сам их платио 520.000 хиљада евра прибављених на нелегалан начин током Универзијаде у Београду 2009. године. Јавне набавке које су се тада спроводиле у МУП-у Републике Србије везано за Универзијаду спроведене су у складу са законом, о чему постоје докази“, истакао је он.
Марковић је поновио да је све што је последњих дана изнето о њему у јавности неистина која грубо нарушава његов углед и углед његове породице.
„Радећи у органима безбедности више од двадесет година и поступајући све то време на савестан и одговоран начин, не желим да изнете неистине утичу на углед Безбедносно-информативне агенције и да се ствара утисак да са позиције заменика директора БИА утичем на истрагу против Драгољубе Пеураче или било коју другу истрагу. У том смислу, у понедељак 31. марта 2014. године поднећу захтев директору БИА да ме разреши функције заменика директора БИА“, рекао је Марковић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com