Михајловић: Наш интерес је да градимо

3308581_zorana-t
Интерес државе је да гради у Србији, а не да руши, рекла је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и истакла да нелегални објекти морају да буду срушени и да ту неће бити заштићених.
Не постоје посебни планови рушења – једни за уџерица, а једни за виле, већ систематичан приступ и одговор државе на нелегално изграђене објекте, истакла је Зорана Михајловић након разговора са ђацима Основне школе Дринка Павловић о безбедности саобраћаја, преноси Танјуг.
За рушење на обалама река није надлежна држава, већ градови и општине, рекла је Зорана Михајловић, упитана да прокоментарише писање медија да су рушења поштеђене нелегално изграђене викендице на обали реке, чији су власници синови председника Србије Томослава Николића, бившег министра рударства Милана Бачевић и заштићеног сведока Љубише Бухе Чумета.
Нагласила је да Влади није у интересу да руши већ да омогући грађанима да граде и да ће држава учнити све како би се легализовали сви објекти који не угрожавају животе људи и не налазе се у парковима природе првог реда.
„Влада Србије и ја никада никога нисмо штитили и нема заштићених – да се разумемо“, поручила је Михајловић.
Она је рекла да постоје прописи и законске процедуре које морају да се поштују по питању надлежности и да би и локалне самоуправе требало да направе свој план, као што је то урадило министарство.
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наводи да су на списку објеката за рушење у надлежности министарства, пре свега, објекти у парковима природе и у кориту река, али не и на обали, јер то није надлежност министарства.
Она је додала да је држава извукла поуку током недавних поплава и да ниједан људски живот више не сме да буду угрожен због нелегалне градње.
Михајловић је најавила да ће влада у понедељак хе влада усвојити предлоге новог Закона о планирању и изградњи и Закона о катастру, а припрема се и Закон о легализацији.
Како је раније изјавила, укупно има око 1,5 милиона нелегално изграђених објеката у Србији, а локалне самоуправе треба да сруше око 300.000 објеката

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com