Оставке министара на место посланика

2984933_odbor-t
Административни одбор Скупштине Србије прихватио је оставке шест посланика са листе СНС-а и три са листе СПС-а. Разлог за оставке углавном је избор на функције министара у новој влади.
Тако је оставку због преласка у Владу и неспојивости посланичке и министарске функције поднео Небојша Стефановић, који је у преходном сазиву био председник парламента, а сада је министар унутрашњих послова.Са листе СНС-а оставку је поднела и Јадранка Јоксимовић, нова министарка без портфеља задужена за ЕУ, Вања Удовичић, који је остао на месту министра омладине и спорта и Александар Вулин, који је нови министар рада и запошљавања.
Оставке су поднели и посланици СНС-а Горан Кнежевић и Радомир Николић, али у њима није наведен разлог због чега су поднете, преноси Танјуг.
Због преласка у Немањину 11 оставке на место посланика поднело је и троје социјалиста – Ивица Дачић, који је нови министар спољних послова и први потпредседник Владе, Снежана Богосављевић Бошковић – министарка пољопривреде и Александар Антић, нови министар енергетике.
Њих ће у скупштинским клупама заменити први следећи са листе на којима су изабрани.
Администартивни одбор дао је сагласност за заснивање радног односа са консултантима за обављање стручних и адмнистративних послова у посланичким групама на одређено време, будући да је досадашњи радни однос истекао са завршетком претходног мандата парламента.
У новој одлуци предвиђено је да укупан број консултаната буде мањи, па се њихов број са 42 смањује на 38, али они су распоређени по броју посланика у клубовима.
Тако посланичка група која има до 15 посланика има право да ангажује два консултанта, група која има од 16 до 44 посланика има право на четири, група од 81 до 129 посланика има право на осам, а од 130 посланика има право на 12 консултаната.
Радни однос консултаната траје до истека мандата парламента.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com