Самоуверени и ефикасани Ноле

Ana-Ivanovic5
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Сједињених Америчких Држава, пошто је у осмини финала победио Шпанца Марсела Гранољерса у три сета, резултатом 6:3, 6:0, 6:0. За улазак у полуфинале, Ђоковић ће у четвртак играти против 24. играча света Руса Михаила Јужног, који је у пет сетова савладао Аустралијанца Лејтона Хјуита.Гранољерс је колико-толико пружио отпор само у прва четири гема, у којима је успео да освоји своје сервис гемове, након што је у оба спасио брејк лопте. Све после тога протекло је у знаку Ђоковића, који је тако и четврти меч на овогодишњем УС опену добио без изгубљеног сета.
Упркос томе што је меч био лишен сваке неизвесности, памтиће се по неколико ствари. У првом сету Ђоковић у својих пет сервис гемова није изгубио ниједан поен, а укупно је у читавом мечу изгубио само осам поена у гемовима у којима је сервирао.
Оно што после овог дуела највише може да обрадује Ђоковића је податак да је изашао на мрежу чак 30 пута и само у два наврата није освојио поен. Без обзира што Гранољерс није сваки пут најбоље реаговао, то показује да је први играч света знатно унапредио волеј игру на мрежи, што му је одувек био највећи проблем.
Захваљујући изненађењима у досадашњем току турнира, Ђоковићу је пут до полуфинала знатно олакшан, јер су неочекивано рано испали потенцијално опасни Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро, па ни у четвртфиналу не би требало да има исувише тежак задатак против Јужног. У међусобним сусретима против Јужног Ђоковић води 5:3.
Уколико и тридесетједногодишњег ветерана из Русије победи у три, или четири сета, Ђоковић ће потпуно одморан дочекати полуфинале, где ће га највероватније чекати Енди Мареј, кога је почетком године победио у финалу Мелбурна, али је изгубио финале Вимблдона.