Уместо протеста синдикати с министром

3111824_protest-t
Синдикати предузећа у реструктурирању отказали су данас протестну поворку кроз центар Београда, пошто је министар привреде Душан Вујовић прихватио да с њима разговара о решавању проблема тих предузећа.
Председник Самосталног синдиката хемије и неметала Србије Љубиша Несторовић рекао је агенцији Бета да ће састанак с министром бити у 16 часова и да ће се разговарати о решавању статусног проблема предузећа у реструктурирању са укупно 80.000 запослених.
„Тражимо обезбеђивање средстава за покретање производње у предузећима у реструктурирању, јер је власник тих предузећа држава, тражимо и исплату минималних плата и овера здравствених књижица, која је била договорена пре неколико месеци“, рекао је Несторовић.
Љубиша Несторовић, члан Радне групе Савеза самосталних синдиката Србије (ССС) и Уједињених гранских синдиката „Независност“ за предузећа у реструктурирању, рекао је да је у интересу државе да се што пре реши тај проблем који постоји деценијама.
Он је рекао да синдикати имају и замерке на решења предложена у новом закону о приватизацији јер нема разврставања и приоритета за 154 предузећа у реструктурирању.
Несторовић је рекао и да радници нуде помоћ држави у налажењу решења за предузећа у реструктурирању јер их најбоље познају.
„Имамо предлог решења, али наравно не за сва предузећа. Свесни смо да Закон о приватизацији мора да уради свој део посла, али и Закон о стечају мора да се примени на део од 154 предузећа. Ми знамо тачно ко, где, када и како статусно треба да реши свој проблем“, рекао је Несторовић.
Синдикати предузећа у реструктурирању протестовали су у уторак у Београду и предали Министарству привреде захтеве да им се обезбеде услови да раде, исплате минималне плате, социјални програми и запосленима овере здравствене књижице уз најаву да ће свакодневно протестовати док их не прими министар привреде Душан Вујовић.
Радници у предузећима у реструктурирању су незадовољни предложеним изменама закона о приватизацији, о стечају и изменама Закона о раду.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com