Шарић у понедељак пред судом

Дарко Шарић ће се у понедељак први пут појавити на суђењу које је у току и тада ће се изјаснити о оптужници и да ли можда жели да призна кривицу или оспорава наводе из оптужнице и прикупљене доказе, каже за РТС Миљко Радисављевић. Против Шарићеве групе воде се два паралелна поступка – за шверц наркотика и за прање новца.
Суђења криминалној групи Дарка Шарића наставља се у понедељак, 24. марта када ће се пред судом појавити и јуче ухапшени нарко-бос, потврдио је за РТС тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић. То је један од два поступка који се воде пред посебним одељењем Вишег суда у Београду.“У понедељак је прво Шарићево појављивање на главном претресу и тада ће се изјаснити о оптужници, односно, да ли пре свега жели да износи одбрану, да ли можда жели да призна кривично дело или оспорава наводе оптужнице и доказе које смо ми прикупили“, објаснио је Радисављевић, гостујући у Дневнику РТС-а.
Тужилац је објаснио да се против Шарићеве групе воде два паралелна кривична поступка – једна по оптужници за шверц наркотика, а други за прање новца. Против Шарића и његових сарадника подигнуто је укупно 13 оптужница – шест за шверц дроге, а седам за прање новца.
Упитан да ли ће се, осим на суђењу по овим оптужницама, Шарић можда појавити као сведок у неким другим предметима, Радисављевић је потврдио да ће бити саслушан као сведок у предистражном поступку који се води поводом кривичног дела одавање службене тајне. У оквиру тог поступка раније је саслушан Бранко Лазаревић, бивши шеф кабинета министра унутрашњих послова.
„Да ли ће бити још кривичних поступака у којима би он (Шарић) имао неку другу улогу о томе ћемо разговарати када будемо завршили неке предистражне поступке који су у току“, рекао је Радисављевић.
По шест спојених оптужница за шверц наркотика оптужено је укупно 39 чланова групе, а на оптуженичкој клупи, поред Шарића, је свега 11 оптужених. Наиме, њих 16 је у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com