Широка потрага за несталим авионом

17
Петог дана потраге за малезијским авионом, акција проширена како би се покрио широк простор од Кине до Андаманског мора. Демантовано да је малезијски војни радар ушао у траг авиону.
Потрага за несталим малезијским авионом проширена је како би се покрио широк простор од Кине до Андаманског мора, док званичници пети дан заредом немају било каква ближа објашњења шта се догодило са авионом са 239 путника и чланова посаде.Вијетнам је сповео „сажету претрагу мањег обима“ у водама дуж своје јужне обале, наводећи да „прима оскудне и збуњујуће информације из Малезије“.
Авион је изгубио контакт са контролом летења у Ханоју у суботу рано ујутро и нестао око сат времена по полетању са аеродрома у Куала Лумпуру на путу за Пекинг.
Ханој је проширио потрагу на копно, а огласила се и Индија која ће се укључити акцију, пошто та земља има велику војну команду на Андаманским и Никобар острвима и патроле морнарице у мореузу Малака.
Страх због несталог авиона окренуо се у бес и сумњу у Малезији пошто су критичари оптужили званичнике за „хаотични недостатка координације“ као одговору за несталим авионом, наводи АФП.
„Расположење међу Малежанима сада се окреће од стрпљење у потрази за 239 путника и чланова посаде несталог авиона са лета МХ370 у срамоту и бес „, наводи се, у коментару на локалном сајту Малезијски инсајдер.
Малезијски амбасадор у Пекингу Искандар Сарудин разговарао је са родбином и пријатељима путника из несталог авиона у пекишком хотелу и пренео им да је последњи снимљен коментар једног од пилота несталог авиона био „уреду, лаку ноћ“ пошто су изашли из малезијског и ушли у вијетнамски ваздушни простор.
У вези са конфузијом о томе да ли малезијски војни радар ушао у траг ваздухоплову, па затим демантовао, амбасадор је поручио да „сада није време да се открива које информације је малезијска војска дала цивилним властима“ и потврдио да авион није упутио „позив за помоћ“ и нити је олупина пронађена, упркос свеобухватној потрази у коју су укључне многе земље.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com