Vucevic
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da u predloženoj Deklaraciji o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine nema ništa dobro.Vućević smatra da je ona politički pamflet DS.On je gostujući na RTS-u naglasio da je sporna politička intencija te deklaradcije, a ne samo momenat u kome se pojavila.
„I u bilo kojem drugom momentu ta deklaracija bi bila sporna, a ovaj momenat apostrofira jednu lošu nameru vlade Autonomne pokrajine Vojvodine koju predvodi gospodin Bojan Pajtić“, rekao je Vučević.
On je dodao i da poslednje izjave Bojana Pajtića potvrđuju da ima spornih rečenica čak i za DS, i dodao da je Srpska napredna stranka ističala od samog početka loše delove deklaracije koji ukazuju na suverenitet Vojvodine. Po njemu je sporan deo deklaracije koja se odnosi na harmonizaciju republičkih i pokrajinskih organa, jer, kako kaže, ta definicija nije način uređivanja centralnih i lokalnih organa i da se ta formulacija koristi za usklađivanju odnosa zemalja članica EU i same EU.
„Nema ništa dobro u deklaraciji, jer nije dobro osmišljena i u pogledu jačanja kvalitičkog života u Vojvodini ona je politički pamflet DS, pokrajinske administracije Bojana Pajtića“, kazao je prvi čovek Novog Sada.
On je dodao i da će Srpska napredna stranka i ostale stranke nastaviti sa prikupljanjem potpisa podrške građana, tražiće da se o tome raspravlja i u skupštini, a ne isključuje i mogućnoist i novih protesta ispred Banovine u Novom Sadu ako, kako kaže, pokrajinska administravcija i Bojan Pajtić nastave da se inate i ne slušaju glas naroda.
Na pitanje kako komentariše izjavu Ištvana Pastora da su mu ruke vezane i da ne može da raspiše izbore, on je rekao da se u njegovoj izjavi ima i deo gde kaže da ukoliko se ispune islovi da će raspisati pokrajinske izbore.
On je dodao da će nastaviti i sa dozvoljenim političkim pritiscima kao što su protest, peticija, TV duel, kako bi došlo do pada Bojana Pajtića i do vanrednih pokrajinskih izbora.
„Građani Vojvodine misle drugačije od one politike koju Pajtić proklamuje i za koju nije dobio poverenje građana Vojvodine na prošlim izborima“, kazao je on.
Vučević je ponovio da je pred izbore DS dobio na ličnu kartu kredit od Razvojne banke Vojvodine i dodao da su ti dokazi već predočeni javnosti da je o tome govorila i Narodna banka Srbije i da je to jedan od katastrofalnoih poslova koji je doveo do sloma Razvojne banke Vojvodine.
On je još jednom pozvao pozvao Bojana Pajtića na TV duel i naglasio da je to prirodni dijalog prvog čoveka pokrajinske administracije i gradonačelnika najvećeg grada u Vojvodini.