Дачић у Бриселу

Brisel
Министар спољних послова Ивица Дачић учествује у Бриселу на скринингу о спољној политици а одржаће предавање о европским интеграцијама Србије.
Дачић ће на скринингу о поглављу 31 приступних преговора разговарати са стручњацима Европске комисије о усклађивању српске дипломатије са заједничком спољном политиком ЕУ.
Ова тема била је и део годишњег извештаја ЕК о напретку Србије у процесу проширења, објављеног у среду, где је констатовано да Србија заостаје у усклађивању политике са ЕУ и да се очекује да то у наредном периоду надокнади.
Европски комесар за проширење Штефан Филе изјавио је у среду тим поводом да би најбољи начин да се ово реши било што скорије отварање поглавља 31 у претприступним преговорима.
Дачић ће током дана одржати и предавање у Центру за европску политику (ЕПЦ), утицајном трусту мозгова са седиштем у Бриселу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>