Preuzeto iz dnevnih novina Kurur…..BAHAĆENJE U BOGATIĆU: Aci Lukasu i Milici Pavlović 1.620.000 dinara za nastup

aca-lukas-milica-pavlovic-milos-vujanovic-koncerti-novac-hajducke-veceri-c-1436998257-701815
Mihailo Ivanović iz okoline Bogatića ogorčen što se za koncerte Vuksanovića, Pavlovićeve i Miloša Vujanovića, koji će biti održani u okviru Hajdučkih večeri, izdvaja pozamašna suma.Aca Lukas, Milica Pavlović i Miloš Vujanović dobiće 1.620.000 dinara za koncerte koje će 8. i 9. avgusta održati na Hajdučkim večerima u Crnoj Bari kod Bogatića.
Jedna od najsiromašnijih opština u Mačvanskom okrugu za Lukasov nastup izdvojiće 1.200.000 dinara, Pavlovićeva će dobiti 300.000 dinara, a Vujanović 120.000 dinara. Meštanin Mihailo Ivanović ističe da su njegovi sugrađani ogorčeni:- Naša opština je srednje razvijena i klizi ka nerazvijenim, a čelnici troše pare na pevače. U Bogatiću ima porodica koje jedva prehranjuju decu i za njih ne postoji budžet niti socijalna pomoć, a za Lukasa i tu malu što će da skače dva sata daje se šakom i kapom.Kontaktirali smo i s predsednikom opštine Bogatić Nenadom Beserovićem, koji ističe da je Lukasov honorar prema ugovoru manji od onoga što su nam rekli meštani.
– To radi naša turistička organizacija. Prvo veče će nastupiti Milica Pavlović s Milošem Vujanovićem. U cenu od 420.000 dinara je uračunat i njihov benda. Drugo veče peva Aca Lukas sa svojim bendom, i to će nas koštati 634.000 dinara. Avans je već uplaćen. Mi moramo da radimo na popularizaciji našeg kraja – pravda se Beserović i nastavlja:
– Verujemo da ćemo troškove pokriti jer se ulaz za Lukasov koncert naplaćuje, kao i parking obe večeri. Očekujemo 7.000 posetilaca. Trudimo se da ta manifestacija ima sjaj i zato moramo da održimo kvalitet. Mi nemamo pet miliona da dovedemo Cecu.
Ukoliko opština i uspe da pokrije honorare za pevače, i dalje ostaju upitni propratni troškovi. Samo za binu, rasvetu i ozvučenje, dnevno treba izdvojiti između 3.500 i 5.000 evra, a na platnom spisku ima još stavki, kao što su obezbeđenje, čistači i ostalo ljudstvo angažovano u organizaciji.
PREUZETO IZ DNEVIH NOVINA KURIR. Link http://www.kurir.rs/stars/bahacenje-u-bogaticu-aci-lukasu-i-milici-pavlovic-1620000-dinara-za-nastup-clanak-1861441