Sremska Mitrovica, pronađena plantaža marihuane

Plantaža-marihuane
U ataru Mačavanske Mitrovice pronađena dva zasada marihuane sa 250 stabljika visine i do dva i po metara. Tri osobe uhapđene zbog sumnje da su uzgajali tu vrstu opojne biljke.Na imanju jednog od uhapšenih pronađena su i 23 psa rase „pit bul“ , čiji je uzgoj zabranjen na području Sremske Mitrovice, a u spremištu za žito 75 poluosušenih delova, verovato marihuane, visokih i do jednog metra, navodi se u saopštenju MUP-a.Uhapšena su trojica osumnjičenih da su udruženi u kriminalnu grupu izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i otkrivena dva zasada indijske konoplje (marihuane), sa ukupno 250 formiranih stabljika visine od 80 do 250 centimetara“, naveo je MUP.
Policija je „zatekla N. D. (48) i N. D. (55) za vreme branja indijske konoplje, skrivene među redovima kukuruza u ataru Mačvanske Mitrovice.
„U spremištu za žito pronađeno je 75 poluosušenih delova biljke sumnjive na indijsku konoplju, visine od 50 do 100 centimetara, dok su u prostorijama koje koristi N.D (24), pronađena tri paketa sa 120 grama suve biljne mase, za koju se sumnja da je marihuana“, dodao je MUP.
Policija je na imanju N. D (48) „pronašla i oduzela 5.145 evra, 65.000 dinara i 100 dolara za koje se sumnja da potiču od prodaje droge“.
Oduzeta su i „dva putnička automobila i skuter za koje se sumnja da su korišćeni za prevoz droge, dva noža, službenu palicu i bokser“.
„Na istom imanju pronađena su i 23 psa rase ‘pit bul’, čiji je uzgoj zabranjen na području Grada Sremska Mitrovica“, dodaje se u saopštenju.
Od N. D (48) je oduzeta i jedna malokalibarska puška i 16 metaka u nelegalnom posedu, zbog čega se tereti i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Po nalogu nadležnog tužioca, trojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.