Sutra do 18 stepeni, upozorenje na intenzivno topljenje snega

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na intenzivno topljenje snežnog pokrivača danas i sutra, kao i na jak južni i jugoistočni vetar.
Danas i sutra biće toplo i vetrovito. U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine. U predelima do 1.500 metara očekuje se naglo topljenje snega.U Srbiji će sutra da bude umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito, uz intenzivno topljenje snega do 1.500 metara.
Pre podne na jugozapadu, od sredine dana na zapadu i severu, a uveče i tokom noći i u centralnim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.
Duvaće umeren i jak vetar, u košavskom području i planinskim predelima olujni, a na jugu Banata i orkanski, jugoistočni, krajem dana u slabljenju.
Najniža temperatura u većini mesta od pet na jugu Srbije do 12 stepeni na jugu Banata, a najviša od 15 do 18 stepeini.
U Timočkoj Krajini hladnije sa najnižom temperaturom oko nula, a najvišom oko 9 stepeni.
U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito, uveče i tokom noći povremeno sa kišom. Najniža temperatura biće oko 11, a najviša oko 18 stepeni.
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 10. februara, biće umereno i potpuno oblačno i hladnije, do četvrtka mestimicno sa kišom, na višim planinama sa snegom.
U četvrtak se očekuje postepeni prestanak padavina, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo.
IZVOR:RTS