Авион са 239 путника срушио се у море

5
У море се срушио авион малезијске авио-компаније, у коме је било укупно 239 људи. Већина путника су били Кинези. Међу њима је и двоје деце.
Авион малезијске авио-компаније, у коме је било укупно 239 људи, срушио се у море, саопштили су званичници вијетнамске морнарице. Боинг 777 био је на путу за Пекинг из главног града Малезије Куала Лумпура.Авион, који је превозио 227 путника и 12 чланова посаде, срушио се у Тајландском заливу, код вијетнамских острва То Чу.
Кинеска државна телевизија јавила је да у авиона има 158 Кинеза. Међу њима је и двоје деце. У једном тренутку, сигнал авиона је нестао са радара, па је Кина за сваки случај послала бродове за спасавање у Јужнокинеско море.
Авион је изгубио контакт у вијтенамској провинцији Ка Мау, саопштила је јутрос вијетнамска влада и додала да је требало да пилоти авиона ступе у контакт с контролом лета у граду Хо Ши Мин, али се то није догодило.
Вијетнамске и малезијске власти су упутиле екипе 12 сати након нестанка авиона.
Људи на пекиншком аеродрому су чекали путнике, не знајући каква им је судбина. „И даље не знам шта се догађа. Прво су ми рекли да авион касни, а онда ми дали парче папира и рекли да чекам“, рекао је један од њих.
Авиокомпанија је саопштила вест родбини путника, што значи да Малезија Ерлајнс очекује најгори исход, оцењује Франс прес.
Ово је друга несрећа авиона Боинг 777 за мање од годину дана. Прошлог јула, на аеродрому у Сан Франциску срушио се авион „Ејжијана ервејза“ и том приликом су погинуле три особе.