Аеродром "Никола Тесла" постаје тесан

3289820_aerodrom-t
Београдски аеродром „Никола Тесла“ ће наредне две године бити велико градилиште јер ће повећањем броја путника бити у потпуности искоришћени постојећи капацитети, најавио је директор Саша Влаисављевић. Каже да ће бити отворена радна места за стручњаке разник профила и истиче да ће у буџет Србије бити уплаћено сто пута више новца него претходне године.
Аеродром „Никола Тесла“ данас обара рекорд – очекује се четвртомилионити путник у овој години. Тај рекорд достигнут је први пут од оснивања аеродрома 1962. године. Београдски аеродром прошле године имао је око 3,5 милиона путника.
Директор аеродрома Саша Влаисављевић честитао је националној авио-компанији „Ер Србија“ на двамилионитом путнику.
Гостујући у Дневнику РТС-а Влаисављевић је указао да 35 компанија саобраћа на аеродрому, од којих 28 редовно.
„У буџет Републике Србије ове године аеродром ће унети више од 100 пута већи износ него прошле године“, рекао је Влаисављевић истичући да ће са достизањем 4,6 милиона путника београдски аеродром до краја године имати највише повећање броја путника.
У републички буџет аеродром је уплатио свега 60.000 евра, док ће ове године шест милиона евра бити уплаћено, рекао је директор аеродрома.
Следеће године требало би да се дође до 5,5 милиона путника, чиме се стиже до лимита капацитета аеродрома што значи да треба ићи у инвестиције, рекао је Влаисављевић.
Најавио је да ће наредне две године аеродром бити велико градилиште. Очекује се, пре свега, проширење терминала, а за то ће бити потребно и отварање нових радних места за стручњаке свих профила. Даћемо шансу младима, поручио је Влаисављевић.
Говорећи о нискотарифним компанијама, Влаисављевић је рекао да се прате смернице Владе, али и истакао да су све компаније добродошле.