Без роминга у региону

3197407_mobilni-t
Од почетка наредне године грађанима Србије, Црне Горе, Македоније, Турске и Албаније биће изједначене цене телефонских разговора у ромингу и домаћем саобраћају.
Изједначавање цена разговора договорено је на састанку регулатора из свих пет земаља, који је одржан у Скопљу, преноси Танјуг.Директор црногорске Агенције за електронске комуникације Зоран Секулић је порталу Аналитика рекао да ће ресорни министри пет земаља потписати споразум о изједначавању цена роминга и домаћег телефонског саобраћаја на међународној конференцији у Милочеру 29. септембра.
„За овај споразум није потребна сагласност оператера, јер је договорено да земље потписнице допуне своје законе о електронским комуникацијама са решењима које прописује споразум из Скопља“, објаснио је Секулић, а пренео црногорски лист Побједа.
У том случају, како је објаснио, регулатори имају право да наложе оператерима да ценовнике ускладе са колегама из земаља потписница.
„Одржали смо састанак са оператерима из Црне Горе, који нису одушевљени овим споразумом, првенствено из административних разлога. Они су истакли да више људи долази у Црну Гору него што се путује, заборављајући да ће се, у случају смањења цена, повећати потрошња, тако да не би требало да дође до пада обима њихових прихода“, рекао је Секулић.