Београд пун туриста

Turisti-v-t
Страним туристима на располагању је више од 20 организованих тура обиласка Београда. Ових дана док други празнују, туризам и угоститељство пуне државну касу.Београд је ових дана пун страних туриста – довољно је да прошетате само Кнез Михаиловом улицом. У пристаништу су четири туристичка брода са више од 700 путника и чланова посаде!Наутички туристи град обилазе са водичима по детаљно утврђеној маршрути. Они који су у Београд допутовали у сопственој организацији нашу престоницу истражују према личним афинитетима. И заиста их има са свих светских меридијана. Туристи долазе из Пољске, Тајвана, Норвешке, Ирске…
Немања Радојичић из угоститељског објекта „Аурелио кафе“ каже да долазе странци из Ирске, Немачке, Аустрије, Америке.
„Махом су старији људи који долазе да обилазе Калемегдан и друге културне споменике, али има и младих који долазе због доброг провода, због људи, хране, домаћих ракија“, каже Радојичић.
Страним туристима на располагању је више од 20 организованих тура обиласка наше престонице.
Ивана Јеремић из Туристичко-информативног центра каже да су дефинитивно најзанимљивији отворени аутобус којим не обилазе само град него иду и до Авале.
До Авале отворени аутобус вози неколико пута у току дана и тако ће бити током празника.
Туризам није најважнија привредна грана у Србији али, будимо поштени, ових дана док други празнују, туризам и угоститељство пуне државну касу.