Борба са сметовима, евакуисано 188 путника

A4
На ауто-путу Нови Сад-Београд током ноћи евакуисано 188 особа. Путни правац према Суботици и даље блокиран. Жандармерија започела евакуације путника из међународног воза који је блокиран код Врбаса.
Снежни сметови, ветар и блокаде на путевима. На ауто-путу Суботица – Нови Сад, где од 30 минута после поноћи траје акција извлачења путника, до сада је евакуисано 188 особа. Начелник Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да су евакуисани путници из 51 возила и три аутобуса и додао да је путни правац према Суботици и даље у блокади.
„Језива ноћ, ветар је орканске јачине, целе ноћи су Војска, Жандармерија, Сектор за ванредне ситауције и Сектор за путеве Србије водили борбу за ослобађање возила при чему је ангажовано 48 машина“, рекао је Марић.
Према његовим речима, Жандармерија је почела евакуацију путника из међународног воза који је блокиран код Врбаса.
„Путници се добро осећају“, рекао је Марић и додао да је и даље на снази ванредна ситуација у Зрењанину и Панчеву.
На прузи Београд-Суботица, између Змајева и Врбаса, због завејане теретне локомотиве, блокирана су два међународна воза на релацији Београд-Будимпешта, односно Будимпешта-Београд. У железницама Србије кажу да укупно има око 100 путника.
Због олујног ветра и снежних наноса, који достижу висину и до три и по метра, за саобраћај је затворен гранични прелаз Хоргош, а надлежни апелују на грађане да без преке потребе не крећу на пут.
У Зрењанину и Панчеву је проглашена ванредна ситуација. Свега неколико сати пошто је евакуисан и последњи завејани на путу Перлез – Стајићево, та деоница је поново постала непроходна, због возила која су се попречила на путу. Нема много снега, али је због јаког ветра, сав снег на путу.
Ветар у Вршцу већ два дана дува несмањеном снагом. Јутрос је забележена максимална брзина ветра од када се мери савременим уређајима – 168 километара на сат. Магистрални пут Панчево-Вршац-Ватин проходан је само за путничка возила. Одблокирано је 30-так завејаних камиона. Возови неће саобраћати до понедељка.
У општини Опово непроходан је пут Сакуле-Баранда. У завејаним Сакулама нема ни струје ни воде.
Пет села у Сврљишком крају одсечено је од света. Комуналне службе чисте сметове, али се они због јаког ветра брзо поново стварају.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com