Будва, ухапшен Слободан Шарановић

uhapseni-2
Због сумње да је умешан у убиства Милоша Видаковића и Николе Бојовића ухапшен Слободан Шарановић, брат раније убијеног власника београдског казина „Славија“ Бранислава Шарановића.Слободан Шарановић је, како су пренели подгорички медији, ухапшен по налогу Министарства унутрашњих послова Србије, јер се сумња да је наручио убиства Видаковића и Бојовића, са мотивом освете због убиства његовог брата Бранислава Шарановића.
Према ранијим медијским спекулацијама, иза убиства Бранислава Шарановића, у октобру 2009. године, био је Лука Бојовић, брат Николе Бојовића, а у самом убиству Шарановића учествовао је Видаковић.
Акција је изведена у тајности, и у сарадњи црногорске и српске полиције. Инспектори су нешто пре поноћи упали у стан контроверзног бизнисмена, пореклом из Даниловграда, у будванаском насељу Дубовица и привели га.
Слободан Шарановић је раније објавио да ће са милион евра наградити свакога ко му достави релевантне информације о убицама његовог брата Бранислава.
Видаковић је убијен 2. јула у Будви, а неколико дана након тога полиција је привела прве осумњичене.
Београђанин Милош Делибашић ухапшен је 16. јула, због сумње да је умешан у убиство Видаковића, подсећа лист. Истовремено у Београду су лишени слободе Милош Војиновић, Горан Бојанић, Славиша Новаковић и још једна особа.
Никола Бојовић, због чијег је убиства наводно ухапшен Слободан Шарановић, убијен је у центру Београда 29. априла 2013. године.
Спекулише се, наиме, да је након убиства брата, Лука наредио припадницима свог клана да приватну истрагу воде искључиво у Црној Гори, због сумње да је наручено управо из црногорских мафијашких кругова.
Да ли ће хапшењем Шарановића, које је резултат сарадње две полиције, инспектори коначно ставити тачку на истрагу о убиству Бојовића и Видаковића, зависи од доказа које ће предати тужилаштву, а које су, током истраге прикупили, пишу Вијести.