Влада без УРС-а, одлучује СНС

Vlada-tv
Премијер Ивица Дачић обавестио јавност да Влада наставља рад без Уједињених региона Србије. О предлогу премијера Дачића СНС ће одлучивати у среду, изјавио функционер напредњака Зоран Бабић.„Предлажем да Млађан Динкић не буде више министар финансија и економије“, рекао премијер Дачић наводећи као разлог за то лошу ситуацију у економији.
Према његовим речима, предлегао је да Динкић остане у Влади и да предложи ресор који ће да води.
Међутим, како је рекао премијер, Динкић је одговорио да је то могуће једино ако би он био потпредседник Владе задужен за инвестиције и министар саобраћаја, телекомуникација и информатичког друштва, као и да руководи Агенцијом за промоцију извоза.
Иако је Динкић одустао од неких захтева, Дачић сматра да је овакав предлог неприхватљив.
„Предлажм да Влада настави да ради без Млађана Динкића, не могу да прихватим да се поново прави суперминистарство“, навео је премијер и захвалио Динкићу и УРС-у на „коректној сарадњи“.
„Морам да кажем да је Александар Вучић присуствовао свим састанцима, био веома коректан и изражавао спремност да се нађе најбоље решење са жељом да се Динкићу понуди део онога што по коалиционом споразуму припада Српској напредној странци“, рекао је премијер.
Додао је да није желео да понижава Уједињене регионе Србије предлогом да та странка остане у влади без свог лидера Млађана Динкића.
„Позивам СНС да наставимо да радимо још боље, иако нисмо имали потпуно исте ставове око реконструкције Владе. Уколико СНС то не прихвати, једина опција су избори или нека друга коалиција без СПС-а“, каже Дачић.
На почетку конфренције Дачић се осврнуо на рад Владе у протеклих годину дана, рекавши да је Србија сада добра вест у свету.
Дачић је рекао да је са одлуком упознао и председника Томислава Николића, са којим се касније и састао у Председништву Србије.
Дачић, Вучић и Динкић почели су разговоре о реконструкцији Владе јуче поподне, али после четворочасовног разговора у кабинету премијера није било изјава.
Договор о реконструкцији Владе настављен је и данас у подне.
Политичку биографију Млађана Динкића можете прочитати овде.