Вучић и Путин постигли договор о гасу

3293888_vucic-i-putin-tt
Председник Владе Србије Александар Вучић и председник Руске Федерације Владимир Путин договорили су начин сарадње по свим питањима везаним за испоруке руског гаса Србији и модел исплате дугова. Саопштење о разговору и из Кремља.Премијер Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином.
Вучић и Путин су договорили начин сарадње по свим питањима везаним за испоруке руског гаса Србији, моделу исплате дугова, наводи се у саопштењу Владине канцеларије за сарадњу са медијима.
Председник Путин је прихватио молбу премијера Вучића о повољнијем начину снабдевања гасом три велика српска хемијска комбината, наводи се у саопштењу.
Премијер Вучић и председник Путин договорили су да остану у редовном контакту како би на партнерским и пријатељским основама решавали сва питања од заједничког интереса, наводи се у саопштењу Владе Србије.
Саопштење о разговору Путина и Вучића стигло је и из Кремља.
Прес служба Кремља саопштила је да је руски председник размотрио са председником Владе Србије ток реализације договора постигнутих у оквиру посете шефа руске државе Србији у октобру.
Кремљ наводи да су Путин и Вучић разговарали телефоном на иницијативу српске стране.