Вучић: Озбиљно се ради на хапшењу Шарића

Vucic-t
На хапшењу нарко-боса Дарка Шарића ради се озбиљно, каже вицепремијер Александар Вучић, наводећи да Шарић не може бити сведок сарадник у процесу против Насера Кељмендија. Динкић преузео важан корак, посебно у првом пакету фискалних мера, рекао Вучић и додао да се не осећа најмоћнијим човеком у Србији.Први потрпедседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да се озбиљно ради на хапшењу нарко-боса Дарка Шарића и да ће јасно бити стављено до знања да носиоци организованог криминала морају да одговарају.Вучић је у интервјуу за Наше новине истакао и да Шарић у српском законодавству не може да буде сведок сарадник у процесу против Насера Кељмендија.
„Не, то може да добије у неком другом законодавству, у српском не“, рекао је Вучић одговарајући на питање да ли је истина да ће Шарић бити сведок сарадник у процесу против Насера Кељмендија и да су Американци заинтересовани да га искористе у те сврхе.
„То могу да раде у некој другој земљи, у Србији не. Овде нико није преговарао са господином Шарићем нити ћемо преговарати, то уопште није питање за разговор. Дакле, ми озбиљно радимо на случају, али ја се плашим да кажем нешто више, разумете и зашто. И неће бити никаквих игара, никаквих трикова око тога, биће јасно стављено до знања да носиоци организованог криминала морају да одговарају“, истакао је Вучић.
Када је реч о Богољубу Карићу, Вучић је рекао да на њега гледа као и на сваког другог човека и као на човека који је овде оптужен за злоупотребу положаја.
Упитан да ли ће тражити његово изручење из земље где се налази, Вучић каже да то зависи од других и да треба питати надлежне органе. „Ја ћу инсистирати на спровођењу закона увек и на поштовању права“, напоменуо је Вучић.
Динкић преузео важан корак
На констатацију да је доношење пореских закона показало да се његови ставови разликују од ставова министра Млађана Динкића, Вучић је одговорио да они припадају различитим странкама, али да је Динкић преузео важан корак, посебно у првом пакету фискалних мера.
Поводом његове интервенције након које је Динкић одустао од такозваног додатног пореза на викендице, Вучић каже да Динкићу није лако, колико је лако онима који критикују.
„Свакако да Динкићу није лако, колико је свакоме од нас лако да критикујемо, али сам сматрао да не треба да постоји додатни порез на другу некретнину, кад имате људи који су у шездесетим и седамдесетим, који су били обични радници и подигли викендице, а сада једва преживљавају и крпе крај с крајем и још би требало да плаћају посебан порез на луксуз, а не могу ни струју да плате. Драго ми је да је то и сам господин Динкић увидео“, рекао је Вучић.
Упитан хоће ли Динкићево министарство бити подељено на два ресора – финансије и привреду – Вучић је одговорио да се тиме „нико није бавио“.
„Све док влада траје на овакав начин постоји коалициони договор који ниједна политичка странка не може да крши. А шта ће бити за неку годину, то је већ друга прича“, нагласио је Вучић одговарајући на питање да ли је добро овако како јесте.