Вучић о продаји "Телекома"

Vuccic-t
Сада бисмо могли да продамо „Телеком“ за више новца него што је нуђено претходној влади, али је питање шта бисмо с тим новцем урадили, да ли бисмо га бацили у бунар, рекао вицепремијер Александар Вучић. Хоћемо да уложимо у фабрике, у производњу, али немамо пројекте у којима би се запослило хиљаду људи, навео Вучић.Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је да бисмо сада могли да продамо Телеком за више новца него што је нуђено претходној влади, али је питаје шта бисмо с тим новцем урадили, да ли бисмо га бацили у бунар.“Не продаје се нешто само ради продаје. Проблем је што немамо пројекте у које бисмо те паре уложили. Ако би отишле у плате у јавном сектору, то би била права катастрофа за Србију“, рекао је Вучић за Вечерње новости.
Вучић истиче да Србија има озбиљан проблем, на који се не обраћа пажња.
„Немамо пројекте, па тако са кредитом за железницу на листи мора високо да се појави пруга Ваљево – Лозница, зато што за то имамо пројекат. За друго не постоје“, каже Вучић.
Према његовим речима, сада не знамо шта да радимо са пругом Панчево – Београд – Суботица, која би нас брзим возовима за три и по сата спојила са Будимпештом, или да до Загреба не путујемо седам сати, као сада.
„За ово не постоје пројекти и то су тешки и озбиљни проблеми“, навео је Вучић.
Вучић подсећа да је претходна влада желела да прода „Телеком Србија“ за 1,4 милијарде евра, док је највиша понуда била 1,1 милијарду евра.
Први потпредседник владе истиче да не био био проблем да Србија сада за „Телеком“ добије више од 1,1 милијарди евра, колико је раније нуђено.
Он, међутим, указује да немамо проблем са ликвидношћу ни са исплатом плата и пензија, већ са дефицитом и недостатком привредне активности.
Хоћемо да уложимо у фабрике, у производњу, али немамо пројекте у којима би се запослило хиљаду људи, рекао је Вучић, додавши да не постоје планови реиндустријализације. како је рекао, зато се сада мучимо са наменском индустријом, а дугови су свуда.
„Њихово пословање сада контролишу официри, преко надзорног одбора, а не политички постављена лица. Контрола трошења новца је неопходна, јер ако држава улаже хоћемо да будете профитабилни, а не да догодине опет буде иста кукњава и да држава поново даје новац. То је кључни проблем, а не да ли можемо да продамо Телеком или не“, навео је Вучић.